apa consum

De fiecare dată când simțiți că vă este sete, beți un pahar de apă, în loc să beți un pahar de băutură carbogazoasă sau o ceașcă de cafea.

Chiar daca corpul tau este formt din 75% apă, atunci când sunteți deshidratat, sângele devine mai gros, și fluxul de sănge devine mai lent. De fiecare dată când se întâmplă acest lucru, crește tensiunea arterială, care, după cum știți, nu este bună.

În medie, pierzi aproximativ 10 pahare de apă prin transpirație, urinare, respirație și eliminare a deșeurilor.

Există numeroase beneficii ale consumului de apă, și, uneori, apa pe care o bem în timpul zilei nu este de ajuns. Data viitoare când vă simțiți deshidratat și trebuie să beți ceva, încercați să evitați băuturile carbogazoase sau băuturi care conțin cofeină, și luași un pahar de apă rece în loc. Acesta este cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru corpul dvs.

Ce consecințe poate provoca consumul insuficient de apă ?

Lipsă de energie

Apa este principala sursă de energie în organism. Deficitul de apă în organism încetinește activitatea enzimei în organism, care cauzează oboseală și letargie.

Astmul și alergiile

În caz de deshidratare, corpul strange căile respiratorii ca o modalitate de a păstra apa în organism. Cantitatea de histamina produsă în organism, doar face să pierdeți mai multă apă.

Colesterol ridicat

Organismul deshidratat produce mai mult colesterol pentru a opri pierderea de apă din celule.

Rinichi și vezica urinară cu probleme

De fiecare data când corpul este deshidratat, acumularea de toxine crește, ceea ce creează condiții excelente ca bacteriile să se poată dezvolta. Ca urmare, rinichii și vezica urinară sunt predispuse la infecții, inflamații și dureri.

Constipație

În caz de deficit de apă, colon este principala sursă de apă necesară pentru funcționarea altor organe. Fără cantitatea necesară de apă, funcția colonului încetinește, și uneori chiar se oprește, ceea ce duce la constipație.

Creștere în greutate

Când suntem deshidratați, celulele duc lipsă de energie. Din acest motiv, mulți oameni simt foame și încep să mănânce lucruri, și ceea ce au nevoie este doar un pahar de apă.