rucola

Rucola este o plantă cu foarte multe denumiri: eruca sativa, rugula, colewort sau arugula. Frunzele ei sunt asemănătoare cu cele ale păpădiei, însă sunt rotunjite la margini.

Este foarte gustoasa, insa adevaratele sale virtuti le vei descoepri abia dupa ce o consumi cu regularitate. Iata cateva dintre beneficiile salatei de rucola:

  • antioxidanta,
  • antiscorbutica,
  • diuretica,
  • stimulativa,
  • stomahica,
  • antibacteriana,
  • afrodisiaca,
  • previne sclerozarea vaselor de sange,
  • diuretica (radacina)

Ingrediente:

  • dupa gust Ulei de masline Primadonna
  • dupa gust Sare de mare Castello
  • dupa gust Piper negru macinat Mikado
  • dupa gust Otet balsamic de Modena Acentino
  • 200 g Rucola
  • 80 g Parmezan
  • 40 g Nuci

Mod de preparare:

1. Rucola se rupe cu mana, se sareaza si se lasa  cateva minute.

2. Parmezanul se taie fasii subtiri.

3. Intr-o farfurie se pune rucola, se condimenteaza cu sare si piper, deasupra se asaza parmezanul si nucile si se stropeste totul cu otet balsamic.