Oua cu coaja alba vs. cu coaja inchisa la culoare. Care ar fi diferenta? Unii spun ca ar fi un continut diferit de proteine sau gustul mai bun, insa singura diferenta este doar culoarea sau poate si pretul (unele persoane cred ca cele cu coaja inchisa la culoare sunt mai sanatoase si de aceea preturile sunt mai mari pentru acestea).

Oul fiert tare. Se spune ca dureaza 10 minute sa il fierbi sau din contra, ca difera in functie de timp. Cel mai bine poti fierbe ouale tari astfel: asaza ouale proaspete intr-un vas cu apa rece si adu-le la un clocot rapid. Apoi indeparteaza vasul de la caldura si acopera-l. Lasa ouale pentru 20 de minute, scoate-le apoi din apa si curata-le. Sfat: pentru a le curata usor, adauga o lingura de suc de lamaie in apa in care le fierbi; nu le va strica gustul.

Omleta perfecta. Surprinzator, putini oameni se descurca sa faca o omleta pufoasa si gustoasa. Ca sa iti iasa asa cum trebuie, bate ouale cu cateva linguri de lapte pentru 2 minute, pana devine o compozitie pufoasa. Vei avea cele mai bune rezultate daca le bati de sus in jos, nu circular. Pentru o omleta pufoasa, trebuie sa ai o compozitie spumoasa, dar nu exagera. Toarna compozitia intr-o tigaie incalzita, adauga sare si piper dupa gust si coace la temperatura medie, amestecand ocazional, pana se solidifica omleta.