Fiecare persoana in parte are o temere pentru unele situatii, activitati, lucruri sau oameni, iar teama aceasta este cunoscuta sub numele de fobie. Sunt multe tipuri de fobie, iar cea fata de apa este una dintre cele mai comune. O persoana care se teme de apa nu-si va dezvolta aptitudini acvatice precum inotul sau gimnastica in apa si se va feri de piscine, mari, oceane sau chiar rauri.

Simptomele fobiei fata de apa: sufocare, transpiratie in exces, gura uscata, tremuratul, palpitatii ale inimii, incapacitatea de a vorbi coerent, teama de moarte, starea de nervozitate sau pierdere a controlului si o senzatie de detasare de realitate sau un atac major de panica.

Tratamentul:

Hipnoza: este un program care ajuta la minimizarea acestei fobii. Aceasta terapie produce o absorbtie a comportamentului pozitiv si a schimbarilor emotionale pe care le cauti in viata. Teama nu va mai fi un factor. In plus, nu necesita medicamente.

Programul neuro-lingvistic: este un proces comportamental despre cum faci tu lucrurile. Cu ajutorul tehnicilor PNL poti sa aduci o schimbare majora in viata ta.

Psihologia energetica: este o terapie pentru temeri si fobii pentru ca studiile arata ca este rapida, sigura, efectiva si de durata.

Apa este atat de relaxanta incat o fobie ar insemna sa pierzi o placere minunata pe care ti-o ofera natura. Asa ca treci peste temerile tale si incearca!