Din timpuri istorice ceaiul verde a fost una dintre cele mai populare bauturi din lume. Chinezii il beau de sute de ani. In prezent este a doua bautura in clasamentul celor mai populare bauturi din lume, dupa apa !

Obiceiul bautului de ceai a inceput cand calugarii budisti care, vizitand China pentru studiu, s-au intors in Japonia aducand cu ei si ceaiul verde ca pe o bautura medicinala. In perioada Kamakura (1191-1333), calugarul Eisai a tinut sa evidentieze efectele benefice ale ceaiului verde in cartea sa “Mentinerea sanatatii prin ceai”

Ceaiul verde este obtinut din planta numita Camelia Sinensis ca si ceaiul negru. Diferenta este ca ceaiul verde nu este fermentat, ceea ce inseamna ca proprietatile antioxidante raman intacte si foarte puternice.

Beneficii:

Ceaiul verde ajuta organismul sa arda calorii, reduce eliberearea de carbohidrati in corp, prevenind cresterea accentuata a nivelului de zahar din sange.

Antioxidantii din ceaiul verde sunt cei mai tari antioxidanti disponibili in prezent. De asemenea contine numeroase vitamine si minerale.

Ceaiul verde contine cafeina care, luata in cantitati rezonabile, stimuleaza fiecare organ din corp. Are un efect special asupra sistemului nervos, inimii si ficatului.

Aceste beneficii aduse de ceaiul verde in curele de slabire si in vindecarea organismului au fost recunoscute acum sute de ani in tari precum India si China.

Alte beneficii ale ceaiului verde:

-Imbunatateste functia imunitara a celulelor epidermei.
– Previne si amelioreaza artrita.
– Grabeste recuperarea dupa raceli si gripe.
– Reduce riscul de atac cerebral.
– Imbunatateste structura osoasa.
– Ajuta la controlarea greutatii corporale
– Previne aparitia reactiilor alergice.
– Adjuvant in cazul bolii Parkinson.
– Mentine echilibrul de fluide din organism.
.