Parfumul pe care il folosim este reflexia personalitatii si a feminitatii noastre. Descoperirea parfumului perfect poate fi o reala provocare. Inainte sa cumperi unul, asigura-te ca ti se potriveste, ca te face sa te simti bine si increzatoare. Mai mult, daca aplici parfumul cum trebuie, efectul lui tine mult mai mult.

Desi poate suna ciudat, un parfum poate sa-ti schimbe starea de spirit. Daca alegi o aroma nepotrivita, te poti supara, cand nasul tau detecteaza aroma, neuronii olfactivi trimit informatia in sistemul responsabil de memorie, comportament si emotii, inainte de zona cortexului, unde apare motivul. De aceea unele te relaxeaza, altele te enerveaza.

Coc Chanel obisnuia sa spuna sa aplici parfumul in acele zone unde vrei sa fii sarutata. Este important sa stii cum sa folosesti parfumul pentru a obtine rezultatul dorit. Aplica parfumul pe zonele calde ale corpului – unde ai puls, pe incheieturi, dupa lobii urechilor, la baza gatului, pe decolteu, la genunchi.

Daca esti obisnuita sa aplici parfum pe haine, asigura-te ca o faci cum trebuie. Aminteste-ti ca nu toate materialele reactioneaza la fel cand vine vorba de parfumuri. Cele naturale – matase, casmir, lana, bumbac, catifea sunt foarte bune, dar cele sintetice schimba mirosul.

Cand aplici parfumul pe haine, mentine o anumita distanta, ca sa nu lase pete. Cel mai bine este sa aplici parfumul pe esarfe. Un lucru esential de stiut este sa nu aplici doua tipuri de parfum pe acelasi material.

Un parfum este ca oricare alt accesoriu pe care il ai, pentru ca este marca personalitatii tale. totusi, nu te indragosti la prima vedere de un parfum, trebuie sa testezi mai multe. Uneori, apar alergii de sezon si schimbari hormonale.

Cand alegi parfumul potrivit, gandeste-te la acele arome care te fac sa te simti bine, daca sunt florale, fresh sau dulci. Si nu iti freca incheieturile una de alta dupa ce ai aplicat parfumul pe ele, se distruge aroma.