dsfsd

Scrub-urile de corp de casă sunt extrem de ieftine si au avantajul de a fi toate-naturale. Pentru a face un exfoliant corp aveți nevoie de o bază, sau altfel spus “agent de spălare”. Apoi, aveți nevoie de un ulei, care va face spălarea mai puțin dura asa ca nu irita pielea. Uleiul, poate fi, de asemenea, o crema hidratanta, adaugand astfel un beneficiu suplimentar. În cele din urmă, ca o completare, arome si culori pot fi adăugate pentru a rasfata corpul.

Cea mai comună bază pentru un exfoliant corp este de zahărul. Puteți folosi zahăr alb simplu , zahăr brun sau o combinație a celor două . O altă bază poate fi săruri Epsom . Scrubs sarate întineresc pielea. Bicarbonatul de sodiu și cafeaua pot fi adăugate ca un plus față de sare sau zahăr , pentru o eficienta si o teztura frumoasa.

Puteți folosi orice ulei comestibil pentru hidratare. Cu toate acestea , ar fi mai bine dacă uleiul este cât mai puțin prelucrat posibil . Uleiul de masline presat la rece sau ulei de nucă de cocos organic sunt alegeri foarte bune , dar puteți folosi , de asemenea, de canola , avocado sau ulei de migdale . Orice ai avea în cămară . Rețineți că, dacă utilizați uleiuri solide, cum ar fi uleiul de nucă de cocos , va trebui să-l topiti înainte de a combina ingredientele .

Adauga un pic de parfum si culoare pentru a face exfoliera mai distractiva. Puteți colora frecarea folosind colorant alimentar . Pentru parfum , puteți fie să adăugați câteva picături de ulei esential preferat sau unele condimente și plante aromatice , cum ar fi scortisoara , nucsoara , vanilie , rozmarin , lavanda , etc , sau chiar unele de lamaie sau alt suc de citrice .

Pentru a face frecarea , se amestecă împreună ingredientele uscate intr-un bol . Adăugați atât cantitatea de ulei necesară pentru baza de a absorbi . Rezultatul final ar trebui să fie un amestec sfărâmicios .