Cum zilele lenese de vara se apropie de final, timpul se retrage pe a arata fabulos toamna. Si ne place sa zambim, asa ca trebuie sa atragem prin o dantura mai alba, mai sanatoasa. Pentru a evita caile mai costisitoare si drumurile la stomatolog, exista cateva mici trucuri care sa ajute dintii sa para mai albi. Asa ca incearca aceste remedii simple pentru un zambet mai alb.

Foloseste o apa de gura non-alcoolica. De vreme ce alcoolul tinde sa usuce gura…toate companiile majore fac apa de gura fara alcool; asigura-te ca citesti etichetele cu grija, ca sa stii ce cumperi.

Albeste-i acasa. Pentru albire rapida, incearca gelurile de albire traditionale, dar schimba solutia la 10 minute in loc sa o lasi jumatate de ora. Asta pentru ca gelul se slabeste in timp. Schimba solutiile pentru rezultate mai bune.

Alege pasta normala de dinti. Pastele de albire a dintilor indeparteaza doar petele de suprafata folosind mai multe particule abrazive si iti pot dauna dintilor si gingiilor. Nu albesc dintii.

Bea mai putin ceai verde. Stim toate ca bauturile carbogazoase, cola, cafeaua, vinul rosu produc pete pe dinti – dar si ceaiul verde este mai rau ca cele de mai sus. Daca consumi aceste bauturi, asigura-te ca iti periezi dintii dupa sau macar clatesti gura cu apa.

Mesteca gume fara zahar. Gumele care contin xylitol reduc bacteria care provoaca cariile. Desi nu prea credem in foloasele gumelor de mestecat de orice fel, se pare ca pana acum totul e testat. Mesteca gume fara zahar.

Mananca mai multe capsune. Fructele care contin acizi ard dintii. De aceea, folosind acizii precum cei prezenti in capsune iti vor face dintii sa para mai albi. Dar consuma in moderatie. Consumul exagerat poate reduce smaltul dintilor si duce la vizite la stomatolog.