Un factor important pentru a iti crea un look armonios este sa dai forma perfecta sprancenelor. Cu siguranta ati vazut femei cu sprancene prea naturale sau prea nenaturale, ba prea subtiri, ba prea groase, fie nu au arcuire sau sunt desenate grotesc. O definire buna a sprancenelor ridica privirea si inrameaza frumos ochiul.

In imagine, este o diagrama care arata forma perfecta a sprancenelor. Tine minte ca inceputul sprancenei incepe de la canalul lacrimal, varful arcului sprancenei incepe putin mai incolo de iris, iar coada sprancenei se termina la coltul exterior al ochiului. Asa ca ia o linie gradata sau orice si imagineaza-ti o linie dreapta de la coltul exterior al narii in sus pana la coltul interior al ochiului, precum linia D. Apoi urmeaza linia F, de la coltul exterior al narii pana la coltul exterior al ochiului. Apoi o linie precum cea notata E, care trece pe langa coltul exterior al irisului. Astfel, prima linie desemneaza inceputul sprancenei, linia F desemneaza capatul ei si linia E desemneaza varful arcului sprancenei. Deasupra pleoapei, linia B trasata orizontal arata unde trebuie sa se incadreze spranceana.

Alte sfaturi: selectarea culorii potrivite este esentiala pentru un look natural. Blondele trebuie sa aleaga una sau doua nuante mai deschise decat culoarea naturala a sprancenelor. Brunetele trebuie sa aleaga una-doua nuante mai inchide decat culoarea naturala a lor. Roscatele trebuie sa se gandeasca la aceeasi familie de culori. Evitati pensarea prea multa deasupra sprancenei. Cateva fire este ok sa pensezi, insa prea mult pensat va rezulta intr-un look nenatural. Nu transforma sprancenele in linii subtiri. Completeaza sprancenele cu putina culoare, decat sa desenezi spranceana cu totul. Ele trebuie sa aiba o nuanta subtila apropiata de culoarea lor naturala. Daca folosesti un creion de sprancene, incepe cu linii usoare intre firele de par. Incepe cu inceputul sprancenei si lucreaza spre exteriorul ei. Daca nu arata natural, foloseste o pudra. Nu creiona mai mult de 6 mm, unde nu este par, altfel se accentueaza ideea ca nu e par acolo. Asigura-te ca ai produsele necesare si de calitate: o penseta buna, un creion de sprancene, o periuta de sprancene pentru pieptanarea lor.