Young spinach leaves in isolated white background

Plin de substanțe nutritive și gust delicios , spanacul este un super aliment. Dar care este cel mai bun mod de a-l manca.

Citiți următoarele fapte surprinzătoare despre această minune cu frunze verzi :

Există un compus în spanac , numit acid oxalic , care blochează absorbția de calciu și fier . O modalitate ușoară de a rezolva această problemă este de a asocia spanacul cu un aliment bogat în vitamina C. Prtocale, mandarine și pepene galben de primăvară sunt ideale. Un alt mod de a reduce puterea acidului oxalic este de a fierbe frunzele de spanac, timp de cel puțin două minute.

Este mai înțelept să alegem frunze de spanac mai tinere. Cu cât frunzele sunt mai mature, sunt mai susceptibile de a fi mai dure. r și sunt mai susceptibile de a fi dur sau stringy . De asemenea , frunzele de spanac , care sunt plasate sub lumină directă în magazine, s-a constatat ca acestea conțin mai multe elemente nutritive decât cele stocate în întuneric .

Spanacul gatit de fapt crește beneficiile sale de sănătate ! Doar o jumatate de cana de spanac fiert vă va da de trei ori la fel de mult de nutritie ca o cana de spanac crud . Asta pentru ca organismul nu poate descompune complet substantele nutritive din spanacul crud de utilizare a acestuia .

Ca o excepție de la sfaturile de mai sus , studii de cercetare arată că, luând spanac în formă de suc este de fapt cel mai sănătos mod de a-l consuma . Amestecul de spanac cu alte legume sau fructe pentru a crea un pahar delicios de suc ​​, sau încercați un smoothie verde.

Congelarea spanacului diminuează beneficiile sale de sănătate . Modalitatea de a obține cele mai bune beneficii este de a-l cumpara în stare proaspătă și sa fie consumat în aceeași zi .

Toată lumea vorbește despre beneficiile spanacului în construirea oaselor și ochi. Ceea ce puțini știu este că , de asemenea, este foarte bun pentru digestie . Spanacul usureaza constipatia si protejeaza mucoasa stomacului , astfel încât să fie ferit de ulcer. De asemenea, elimina toxinele din colon .