Cu toata amestecatura de dulciuri, chipsuri, bauturi carbogazoase si ciudate, snaksuri crocante si mancaruri fast food, nu e de mirare ca multe dintre noi facem exces de acestea si punem putin mai multe kilograme decat am vrea. Din pacate, poate deveni un cerc vicios de vreme ce, cu cat devenim mai nefericite in legatura cu greutatea noastra, cu atat cautam confort in mancarurile de mai sus, fortandu-ne sa nu mai fim active si sa ne pierdem din sanatate. Daca nu iti place greutatea pe care o ai, aminteste-ti sa te intorci la un stil de viata sanatos, este cel mai sigur pariu.

Mancatul sanatos. Una dintre cele mai bune metode de a scapa de kilogramele in plus este sa ne intoarcem la nutritia de baza. Vorbiti cu un medic specialist in nutritie si calorii. Unele fundatii din domeniu recomanda o dieta sanatoasa bazata pe: paine, cereale si cartofi – cam o tremime din dieta totala; consumul a 5 fructe diferite si legume pe zi; 2-3 portii de lapte sau lactate pe zi; portii moderate de carne, peste sau  alternative, incluzand 2 portii de peste pe saptamana; o portie sau mai putin de dulciuri pe zi (inclusiv bauturi dulci); sa bem cel putin 6 pahare de apa pe zi; limitarea consumului de alcool pe saptamana.

Traitul sanatos. In plus fata de o dieta sanatoasa, un stil de viata proaspat este crucial pentru a mentine o greutate ideala. De exemplu: dormi 8-10 ore pe noapte; fa exercitii de cel putin 3 ori pe saptamana si de cel putin 30 de minute fiecare. Fa 10.000 de pasi pe zi pentru o miscare suficienta. Treci de la activitati pasive la precum uitatul la televizor, la cele active. Lasa-te de fumat. Evita medicamentele. Taie din portiile de alcool.

Alegeri sanatoase. Pentru aceste lucruri de mai sus, tine minte sa ai scopuri precise in minte; sa discuti planurile tale cu cineva; aminteste-ti ca vrei sa fii sanatoasa, nu sa ai forma unui manechin; respecta si creeaza-ti o imagine pozitiva a ta.