„Sunt alergic la latex”. Cine stie, poate chiar o fi alergic, iar majoritatea prezervativelor sunt facute din latex. Poti sa cumperi prezervative fabricate dintr-un alt material decat latexul, care nu provoaca alergie. Daca tu crezi ca e doar o scuza pentru a te convinge sa o faceti fara, ar fi bine sa te mai gandesti daca vrei sa mai iesi cu el, de vreme ce pare ca nu ii pasa de siguranta ta.

„O am prea mare”. Buna incercare, numai ca exista prezervative pentru absolut toate marimile si formele de penis. N-are deci nicio scuza sa se supuna vreunui risc. Explica-i ca prezervativele sunt fabricate dintr-un material care le permite sa se intinda pe penis cat e nevoie. Daca nu intelege, spune-i ca nu mai ai chef de sex.

„Sunt prea scumpe”. Nu. Dar daca nu vi le permiteti, puteti sa le obtineti gratuit de la centrele de planning familial sau de la clinici. De vreme ce vreti sa faceti sex, inseamna ca trebuie sa stiti despre metodele de protectie, asa ca fa o programare la un centru de acest tip.

„Da` nu am niciun fel de boala”. Nu conteaza. Cel mai probabil, stie ce stie dar stie ce spune? Sanatatea ta e mult prea importanta pentru a risca. Multe BTS-uri nu au simptome vizibile. Spune-i frumos ca nu-l acuzi de nimic, dar nu vrei sa risti sanatatea ta. Ar trebui sa inteleaga daca ii pasa de tine.

„Nu ejaculez in tine”. Nici vorba! Chiar daca ar face asta, tot ai putea ramane insarcinata sau te-ai alege cu vreo BTS. O cantitate foarte mica de sperma este eliberata inainte de ejaculare – de ajuns pentru o sarcina nedorita.

„Nu e romantic/imi strica tot cheful”. Daca va simtiti bine impreuna si sunteti relaxati, inseamna ca prezenta prezervativului nu strica „atmosfera”. Explica-i ca nimic nu iti poate strica cheful de sex mai tare ca o BTS iar prezervativul este singurul care impiedica acest risc. Daca tot spune ca strica atmosfera, ajuta-l tu sa il puna, e mai romantic.