Coitus interruptus. Pentru a clarifica de la inceput, asa numitul „coitus interruptus” este de departe cea mai nesigura metoda de protectie sexuala! Potrivit acestei metode, el iese din vaginul ei cu scurt timp inainte de ejaculare. Pericolul unei sarcini nedorite este foarte ridicat: in primul rand pentru ca inainte de ejaculare barbatul secreta asa-numitele „picaturi de placere”, care contin spermatozoizi. In afara de asta, multi tipi, luati de valul placerii, uita sa reactioneze la momentul potrivit sau pur si simplu nu au exercitiul necesar si „se scapa” un pic. Si asa, metoda „las` ca am eu grija” lasa sarcini nedorite.

Prezervativul. Este un obiect foarte subtire din latex, care se foloseste de catre barbati. Este una dintre cele mai sigure metode de protectie pentru ca impiedica orice schimb de fluide ale corpului. Folosirea prezervativului este obligatorie in cazul in care nu ai o relatie stabila cu baiatul cu care te culci sau cand nu il cunosti prea bine. daca il folositi corect, este un mijloc sigur de contraceptie. Exersati inainte de cateva ori, daca aveti probleme. Prezervativul este de unica folosinta! In plus, afla ca anumite substante lubrifiante (uleiul de bebelusi ) fac latexul poros, deci sperma poate sa intre prin pori.

Pilula contraceptiva. Este o metoda de contraceptie hormonala, pentru fete, cand trebuie inghitita o pastila in fiecare zi. O cutie contine 21 de pastile micute. Hormonii feminini – estrogeni si gestageni – pe care acestea le contin actioneaza in 3 feluri: intai impiedica ovulatia – nu se produce ovulul, care ar putea fifecundat de spermatozoizi. In al doilea rand impierdica fluidizarea secretiei in uter, iar in al treilea rand, secretia din uter nu se formeaza normal, deci chiar si un ovul fecundat nu s-ar putea dezvolta acolo. Pilulele trebuie prescrise de ginecolog. Trebuie sa ai o menstruatie regulata. Conteaza foarte mult ca pastilele sa fie luate la aceeasi ora din zi, dar daca uiti si nu au trecut mai mult de 12 ore, nu e nici o problema.

Ovulele contraceptive fac parte din mijloacele chimice de contraceptie. Ovulele trebuie introduse adanc in vagin ca si un tampon, cu cel putin 10 minute inainte de actul sexual. Acolo se transforma intr-o bariera de spuma, care opreste si omoara spermatozoizii. Efectul ovulului tine aproximativ o ora si ajunge pentru o ejaculare.

Metoda masurarii temperaturii. In momentul ovulatiei, temperatura corpului femeii creste cu circa 0,5 grade C, cu ajutorul unui termometru, iti poti masura in fiecare dimineata la aceeasi ora temperatura, apoi sa iti scrii valorile intr-un tabel. In momentul in care temperatura creste, vei sti ca esti fertila si ca poti ramane insarcinata. Insa chiar si o banala raceala, un pic de stres sau putin somn poate da peste cap temperatura. Deci aceasta metoda nu este deloc sigura. Mergi la ginecolog inainte de metoda aceasta.