dieta_orez_

Încă din cele mai vechi timpuri, asiaticii – recunoscuţi pentru faptul că nu sunt supraponderali – au folosit orezul în alimentaţie şi i-au apreciat calităţile.

Daca uemezi aceasta dieta cu orez, nu trebuie sa te ingrijorezi ca organismul tau va retine apa. Orezul are un continut scazut de sodiu si sporit de calciu. Dieta cu orez este folosita inca din 1903 in tratarea problemelor legate de obezitate, hipertensiune, diabet si afectiunile cardiace.

Hai sa revedem acum cateva proprietati ale orezului, care il fac atat de important intr-o alimentatie echilibrata:

Orezul este o mare sursă de energie. Este abundent în carbohidrați , acționează în calitate de combustibil pentru organism și ajută la funcționarea normală a creierului. Carbohidrații sunt esențiali pentru a fi metabolizați de către organism și transformați în energie funcțională , ușor de utilizat . Vitamine, minerale , și diverse componente organice cresc activitatea de funcționare și metabolică, ceea ce crește și mai mult nivelul de energie.

Consumul de orez este extrem de benefic pentru sănătatea dvs. , pur și simplu pentru că nu conține grăsimi dăunătoare , colesterol sau sodiu . Aceasta constituie o parte integrantă din dieta echilibrata. Orice alimente care pot furniza substante nutritive , fără a avea nici un impact negativ asupra sănătății este un bonus ! Un nivel scăzut de grăsimi , colesterolul și sodiu va ajuta , de asemenea, la reducerea obezității și a condițiilor de sănătate asociate cum a fi excesul de greutate . Orezul este unul dintre alimentele cele mai utilizate pe scară largă și consumate în lume , pentru că poate păstra oamenii sănătoși și în viață , chiar și în cantități foarte mici.

Dieta cu orez