Oare de ce unii barbati trec asa de usor peste o despartire? Exemplu: te-ai despartit de el acum ceva timp, dupa o relatie de 7 ani. S-a cuplat cu altcineva dupa doua luni si in doi ani, era deja casatorit, in timp ce tu inca mai sufereai pentru el. De ce nu si-a acordat timp sa fie singur?

In primul rand, nu este ceva universal. Multi dintre barbati au nevoie de luni intregi, ani de ascultat melodii triste, ametiti de bautura, in baruri obscure, plimbandu-se prin apartamentele lor goale, inainte sa se gandeasca la o alta relatie serioasa. Si sunt destule femei care abia pun punct cu „nu esti tu de vina, ci eu” si le vezi imediat in cluburi, alaturi de pachete de muschi masculini.

Dar in exemplul de mai sus, de exemplu, e posibil sa fie cazul mamos. Multi barbati cred ca femeile sunt un fel de medicament. Cand sufera, fizic, psihic, emotional, lucrul care suna cel mai bine este o conversatie draguta cu o domnisoara draguta. Ideal la 2 noaptea, intr-o camera de hotel. Pana la urma, distractiile sunt un lucru bun, iar cea mai buna distractie e cea care poarta fusta, nu? Da…

Poate ca asta cauta si unii barbati. Distractie in fuste, in blugi, in colanti, depinde de gusturile lor in materie de femei. Asa ca nu conteaza noul cuplu pe care il formeaza in sensul ca asta nu inseamna ca te-a uitat mai repede decat l-ai uitat tu. Noua domnisoara poate ca este doar calea lui de a se descurca cu asta. Poate ca este atat de ranit, incat imediat a trebuit sa isi „panseze” ranile cu ceva dragut. Iar relativa casatorie poate insemna ca ii e teama de el insusi si nu vrea sa se uite in trecut. Sau poate chiar a gasit femeia-medicament perfecta.

Pentru majoritatea femeilor, gandul la lucruri romantice suna ingrozitor cand se simt la pamant. Femeile vor sa astepte sa fie pregatite complet emotional pentru o alta relatie. Este doar o alta cale aleasa de oameni, nu este un tipar anume nici pentru barbati, nici pentru femei.