Un nou studiu multicultural gaseste ca femeile sunt atrase de culoarea rosie cand se uita la un tip – si nici macar nu sunt constiente de asta. Se pare ca femeile considera barbatii in rosu mai predispusi sa faca bani, sa reuseasca in cariera, sa creasca in statusul social. Si aceasta judecata duce la atractie.

Efectul rosului a fost limitat la romantism si la status. Rosul face ca baietii sa para mai puternici, mai atragatori, mai doriti sexual, dar nu mai draguti si sociabili. Femeile doresc parteneri care sa le ofere siguranta unor copii la fel de puternici, ele cauta barbati independenti si siguri pe ei, iar culoarea rosie se pare ca ar atesta aceste calitati.

Magnetismul animalic. Intr-un studiu facut de cateva institutii din strainatate, in care au discutat si au aratat poze femeilor din America, Anglia, Germania si China,  femeile chestiunate au considerat ca barbatii din fotografii sunt mai atractivi cand poarta rosu. Barbatii care au participat si ei la studiu  insa, au spus ca nu au vazut diferente fata de alte culori, nu au avut alte impresii. Femeile, atunci cand vad rosu, au ceva in subconstient care declanseaza ceva profund si biologic care le fac sa aiba anumite perceptii erotice si sociale.

Noi de obicei, ne gandim general ca influenta culorii rosii se discuta in termeni de frumusete si estetica. Dar culoarea duce cu ea semnificatii de asemenea si afecteaza perceptia si comportamentul in multe feluri, fara sa ne dam seama. Femeile vad culoarea rosu ca o caracteristica a puterii si a dorintei, constient sau inconstient. Rosul este si semn al sanatatii si a vitalitatii.