Sezonul cald ne provoaca sa purtam pantaloni scurti, maiouri, in curand bikini! Iar pantalonii scurti, maiourile si bikinii cer o epilare minutioasa a parului. Am rezumat si impartit cateva dintre cele mai populare tipuri de epilare pentru timpul calduros ce vine.

Aparatul de ras. Lama de ras taie parul nedorit foarte aproape de piele. Nu ataca foliculii, deci este o solutie temporata, caci firele de par incwep sa creasca dupa 24 de ore. Alt dezavantaj sunt punctele rosii inflamate, in care firele de par cresc pe sub piele. Epilarea cu lame noi de fiecare data si exfolierea pielii la interval de 3 zile dupa epilat este cea mai buna cale de a preveni aceste probleme.

Ceara. Epilatul cu ceara smulge firele de par de la radacina. Epilarea cu ceara, frecvent, slabeste foliculii si parul va creste mai incet si chiar mai rar. Deoarece parul trebuie sa fie lung pentru a fi prins in stratul de ceara, o astfel de epilare poate fi facuta la 4 saptamani, dar rezultatele sunt foarte bune. Este important sa folosesti o lotiune antibcteriana pentru prevenirea infectiilor.

Depilarea cu crema. Cremele de depilat dizolva parul de sub radacina. Rezultatele tin mai mult si pielea e mai fina decat la epilarea cu aparatul de ras, dar tot trebuie refolosite la interval de o saptamana. Mirosul cremelor nu este placut si provoaca iritatii uneori, iar alte femei cred ca parul nu este total indepartat, ceea ce devine un dezavantaj al cremelor.

Electroliza. Singura metoda de epilare permanenta, electroliza, implica un ac subtire care trece prin par pana la folicul, anulandu-l. Sesiunile pot dura 5-10 minut, dar pana la 25 de sesiuni sunt necesare pentru o zona de epilare. Anestezia locala este de obicei administrata. Electroliza nu se recomanda femeilor de culoare din cauza viitoarei depigmentari.