Inițial, guma de mestecat a fost făcută din sevă de copac, dar mărcile comerciale de astăzi sunt încărcate cu ingrediente și substanțe chimice nocive. In zilele moderne, guma de mestecat e facuta din patru componente majore, inclusiv cauciuc sintetic, plastic, zahăr, și coloranți (colorant). Guma moderna e produsa din polimeri sintetici, cum ar fi cauciucurile stiren-butadienă și acetat de polivinil. Produsul final conține zahăr 60%, 20% sirop de porumb, și numai 20% guma.
Guma de mestecat este cunoscuta ca o tradiție culturală inofensiva, dar ea conține mai multe proprietăți care pot fi periculoase pentru sănătatea noastră.
Cu toate acestea , ingredientele din guma ajung în fluxul sangvin mai repede și în concentrații mai mari decât ingredientele alimentare , deoarece ele sunt absorbite direct prin pereții gurii , și ele nu sunt supuse procesului normal de filtrare din digestie .
Gumă este cel mai toxic produs destinat pentru consum, si este foarte probabil să omoare orice animal de companie care-l mănâncă. Produsele de mestecat comerciale conțin aproximativ aceeași listă de ingrediente toxice , cu etichete diferite , care sunt aproape întotdeauna concepute pentru a fi înșelătoare.
Ingrediente comune din guma:
• sorbitol
• guma de bază
• Maltitol
• Manitol
• xilitol
• arome artificiale și arome ” naturale ”
• acacia
• acesulfam de potasiu
• aspartam
• BHT
• calciu cazeină peptonă – calciu – fosfat
• ceara de candelilla
• stearat de sodiu
• dioxid de titan ( astfel canceros care în contact cu pielea exterioara este suficient )