Celebritatile si femeile obisnuite s-au strecurat in haine stramte si subtiri de secole. Fie ca erau corsete in era victoriana sau skinny jeans in timpurile moderne, moda de a fi subtirica a ramas aceeasi. Pentru cele caretrebuie sa se intinda pe pat ca sa se incheie la pantaloni, e timpul sa reganditi alegerile hainelor.

In afara de faptul ca hainele stramte nu arata bine deloc pe corp, purtatul lor face rau si la sanatate.

  1. Sindromul coapselor – mancarimi: desi rar e permanenta, femeile care poarta blugi prea stramti pot da de probleme ale nervilor numita meralgie paresthetica. Cum afli: te mananca coapsele fara explicatie. Ce sa faci: nu purta blugi foarte mulati prea des. Mai bine cumpara cu o marime mai mare pentru purtat zi de zi.
  2. Infectii bacteriene: cand zona pubiana a femeilor sunt tinute strans sub straturi de material, zona devine calda si umeda, permitand bacteriilor sa se dezvolte si sa prvoace infectii. Cum stii: zona vaginala devine iritanta, dureroasa. Ce sa faci: vara, evita pantalonii stramti. Poarta rochii largi, vaporoase, pantaloni larguti. Iarna poarta cu o masura mai mare si lenjerie care permite pielii sa respire.
  3. Dureri de spate: cand pantalonii sunt prea stramti si sunt cu talia joasa, pot provoca compresia nervilor spatelui. Cum stii: amestesti si te furnica in picioare si stres in spate. Ce sa faci: alege pantaloni cu talie mai inalta si mai potriviti ca marime.
  4. Lesinul: desi corsetul nu mai e la moda, stramt, inchistarea corpului ce nu permite plamanilor sa respire – de aici respiratia greoaie, inhalarea de oxigen scazuta. Hainele de acest tip sunt cele specifice rochiilorde mireasa, bustierelor, spandexului. Cum stii: ti-e greu sa respiri sau lesini, cand porti haine prea stramte. Ce sa faci: daca te mariti, asigura-te ca rochia este lucrata de un profesionist si alege lenjerie mai relaxata.
  5. Dureri de cap si flama: tricourile sau camasile prea stramt la guler sau cravate prea stramt pot ingreuna circulatia corecta spre creier si cap. Cum stii: dureri de capt, vedere ingreunata, furnicaturi in zona capului. Ce sa facem: cumpara camasi cu un numar mai largi si poarta cravata mai largut.

Gandeste-te de doua ori inainte sa te strecori in haine prea stramte pentru corpul tau!