Desi sunt destule persoane care ajung la spa, sunt si mai multe care nu au fost inca. Unii le considera intimidante, altii prea scumpe si altii nu stiu ce rost au cu adevarat. Sunt multe motive pentru a vizita un spa, nu doar superficiale. Exista beneficii reale, iar cele mai importante sunt urmatoarele:

Stress management si relaxare: fiecare tip de tratament sau serviciu, care include masaj si lucrul corpului, te poate ajuta sa te relaxezi si sa uiti de probleme. Nu e nevoie sa cumperi un tratament pentru a ii observa beneficiile. Doar statul intr-un jacuzzi, intr-o baie cu aburi sau sauna, oferite de majoritatea spa-urilor si centrelor de wellness te pot ajuta sa scapi de stres.

Detoxifiere: multe tipuri de servicii promoveaza detoxifierea, care elimina toxinele si excesul de fluide care contribuie la pierderea de energie, constipatie, balonare si retentie de apa.

Cresterea increderii in sine si a respectului de sine. Sa iti acorzi timp sa te rasfeti si sa ai grija de corpul tau si de mintea ta poate sa iti imbunatateasca semnificativ imaginea de sine, cat si respectul si increderea.

Circulatia si presiunea arteriala imbunatatita: multe servicii, precum terapii de caldura, hidroterapie, masaj si tratamente pentru corp ajuta circulatia si reduce presiunea sangelui.

Piele sanatoasa si tratament anti-imbatranire: grija fata de corp, minte si de piele ajuta impotriva procesului de imbatranire. Tratementele faciale si alte servicii, la fel ca si tratamentele corporale, elimina problemele pielii si te mentine cea mai frumoasa.

Managementul durerii: multe tipuri de servicii te pot ajuta sa scapi de durere. Unele tratamente te ajuta sa scapi de simptomele artritei, fibromialgiei si a problemelor cu nervii.

Imbunatatirea somnului: prin procesul de relaxare, pentru cele care au probleme cu somnul, se ofera terapii de somn chiar.

Respiratie imbunatatita: sana si alte terapii pe baza de caldura, precum si masajul, pot ajuta respiratia. Yoga si pliates mai ajuta mult sistemul respirator.

Flexibilitate, miscare si atletism: masajele, terapiile prin caldura, hidroterapia ajuta la elasticiatea incheieturilor si a miscarii. Yoga si pilates ajuta la flexibilitatea corpului.