Cand viata te loveste, incearca sa iti eliberezi mintea prin acesti pasi simpli si ieftini.

Apuca-te de yoga. Cand voluntarii au alternat intre yoga si odihna, pentru 22 de minute, si-au redus anxietatea mai mult cei care au facut yoga.

Tine-te de mana cu iubitul. Cercetatorii au descoperit ca joaca, sarutul si sexul reduce cortizolul, hormonul stresului.

Aplica ulei de trandafiri. Intr-un studiu controlat, aplicatia uleiului de trandafiri calmeaza mintea si trupul, scazand presiunea arteriala.

Fa voluntariat. Chiar daca stresul este la maxim.

Du-te la pescuit. Grasimile de omega 3 din peste pot ajuta partea aceea a creierului legata de starea de spirit.

Cheama ajutorul divin. Doar 4 saptamani de rugaciuni zilnice au crescut semnificativ multumirea oamenilor., fiind mai fericiti cu viata lor si cu relatiile.

Un dormitor racoros scade temperatura corpului, care initiaza somnolenta. Cat de racoros? Temperatura ideala variaza de la persoana la persoana, dar o temperatura de 19 grade este perfecta.

Stinge luminile. Lumina artificiala de la lampi, televizioare, ceasuri luminoase, te pot tine treaza. Dar daca nici asa nu e intuneric destul, incearca o masca pentru drmit.

Practica tai chi. Cand cercetatorii au comparat arta martiala meditativa de Est cu programele educationale de sanatate standard, tai chi a castigat – pentru a imbunatati calitatea somnului si durata lui.

Pune cd-ul tau favorit. Intr-un studiu, femeile si barbatii care au petrecut o jumatate de ora melodiile pe care le gaseau vesele si-au crescut diametrul vaselor de sange cu 26 la suta in medie, acelasi beneficiu ca si la aerobic.

Tu cum ramai optimista si scapi de stres?