Ice tea sau ceaiul rece – aceasta bautura de vara vine in diferite arome si in forme mai sanatoase decat bauturile carbogazoase, multumita nivelului de antioxidanti – substante care lupta impotiva cancerului si care au numeroase beneficii. Iata cateva sfaturi si retete de ceai sanatos si aromat!

Ceaiul negru – ICE BLACK TEA. Puernic si usor acrisor, aceata reteta de baza este o componenta esentiala a vremii calde. Pentru a il face, pune 12 plicuri de ceai negru de buna calitate intr-un vas. Adauga 8 pahare de apa intr-un vas sa fiarba, apoi toarna-le in vasul cu pliculetele de ceai pentru 10 minute. Dupa aceea, arunca plicurile si raceste ceaiul. Pentru a il servi. Toarna ceai in pahare cu gheata. Pentru a indulci, adauga 1 ceasca de zahar in ceai dupa ce ai scos pliculetele de ceai, amestecand pana la dizolvare.

ICED SUN TEA – aceasta reteta este usoara: doar adauga cea si apa intr-un vas si lasa mama natura sa faca restul. Pentru a il face, adauga 4 pahare de apa si 4 plicuri de ceai negru intr-un vas inalt de sticla. Acopera vasul si lasa-l la soare pana se innegreste apa – 6-8 ore. Apoi scoate pliculetele de ceai si serveste cu gheata.

ICED GREEN TEA. Acest tip de ceai are o aroma interesanta si este plin de antioxidanti sanatosi. Pentru a il face, adu 4 pahare de apa la fierbere intr-un vas larg, apoi inchide focul. Adauga 6 pliculete de ceai verde si acopera. Lasa plicurile pentru 3 minute, apoi indeparteaza-le, transfera ceaiul intr-un alt vas si raceste la frigider. Pentru a-l servi, adauga-l in pahare cu gheata. Pentru a il indulci, adauga miere dupa ce scoti plicurile de ceai si amesteca.

HERBAL ICED TEA. Sunt multe tipuri de arome de ceai disponibile in locul celor cu cafeina. Pentru a crea aceste bauturi, adu 2 pahare de apa la temperatura de fierbere. Toarna-l intr-un vas cu 4 pliculete de ceai si lasa-le pentru 5 minute. Arunca-le apoi adauga 2 pahare de apa rece si raceste la frigider. Pentru a servi, toarna ceaiul in pahare cu gheata.