Mereu ai auzit ca…

Nu trebuie sa tai crusta painii, este plina de vitamine. Adevarul este ca procesul de coacere implica un tip de antioxidant care lupta impotriva cacerului in paine si care se regaseste cel mai mult in crusta painii. Este mai bine sa servesti intreaga felie de paine pentru ca este bogata in nutrienti.

Daca iesi cu parul ud, vei prinde o raceala. Adevarul este ca vei simti racoarea, dar vei fi ok. In anumite studii cu voluntari, cei care au facut baie au fost la fel de predispusi la raceala ca si cei care nu au facut baie si au stat la caldura. Deci racoarea simtita nu afecteaza sistemul imunitar.

Daca iti incrucisezi ochii, asa vor ramane. Adevarul este ca nu exista rau in incrucisarea ochilor. Dar daca observi ca un copil face asa des, s-ar putea sa aiba probleme de vedere.

Un mar pe zi tine doctoria deoparte. Adevaru leste ca o mana de afine pe zi va tine medicul la distanta mai bine. afinele sunt bogate in antioxidanti si fibre.

Pentru a scapa de sughit, trebuie sa te sperie cineva. Adevarul este ca majoritatea remediilor din casa, precum tinutul respiratiei si bautul de apa multa nu au fost atestate medical. Totusi, poti sa le incerci, iar daca nu merg, incearca un truc vechi din 71. Inghite o lingurita de zahar alb granulat. Potrivit studiului, rezultatele au fost bune in 19 din 20 de cazuri.

Consumul de peste te face mai destept. Adevarul este ca pentru copiii pana la 4 ani, este adevarat. Pestele, in special cel uleios, precum somonul, este bogat in omega-3 si ajuta creierul in primii doi ani de viata a creierului, ajutand la dezvoltare, cunoastere si vizual. Un studiu din 2008 arata ca exista o crestere a vocabularului si a intelegerii la copiii de 4 ani carora li s-a dat suplimente de omega-3. Daca nu le place, pot incerca avocado si nuci.

Laptele cald te ajuta sa adormi mai repede. Adevarul este ca: laptele contine mici cantitati de triptofan, ca si curcanul. Dar trebuie sa bei litri intregi ca sa aiba acest efect de adormire. Este efectiv doar pentru copii,ca o rutina, ii pacaleste.