Multe dintre noi ne ocupam mai mult de ingrijirea unghiilor  si de manichiura, in loc sa dam aceeasi atentia si bietelor talpi, care sunt supuse stresului destul de mult, la fel ca si mainile. Fiecare picior are 26 de oase, un sfert din toate oasele corpului combinate intr-o retea de muschi si tendoane.

Este esential ca tu sa ai grija mare de picioarele tale. sa iti mentii unghiile degetelor taiate si ingrijite, sa indepartezi pielea tare si aspra si sa masezi talpile si gleznele regulat.

Rutina ingrijirii picioarelor. Aceasta simpla rutina de ingrijirea a picioarelor nu ia mult timp – asa ca poti sa o incerci de cateva ori pe saptamana.

Indeparteaza pielea aspra vizibila cu o piatra ponce sau cu o crema abraziva. S-ar putea sa ai nevoie sa iti inmoi picioarele intr-o cadita cu apa aproape fierbinte, pentru a inmuia murdaria si celulele moarte rapid. Daca folosesti si o piatra ponce sau abraziva pentru a freca pielea usor, poti curata rapid reziduurile.

Inmoaie-ti picioarele pentru 5-10 minute in apa calda in care adaugi sare minerala sau sare de mare. Adauga si cativa stropi de ulei de lavanda pentru a calma durerile si pentru a usura umflaturile.

Usuca-ti picioarele bine, mai ales intre picioare, taie unghiile drept, cat si colturile cu o pila buna.

Maseaza talpile cu o crema bogata si hranitoare, tinand fiecare talpa cu ambele maini si miscand degetele mari de sus in jos si invers, presand ferm.

La fel si cu gleznele, maseaza-le mai usor, in zona oaselor, intr-o miscare circulara pentru a usura eventualele dureri.

Sterge grasimea in exces de pe unghii si pune bucatele de vata intre degete pentru a le mentine separat si pentru a le ingriji.

Aplica o baza de unghii – un lac – si aplica si al doilea strat, daca e necesar. Oricand aplici oja de unghii, incepe de la mijlocul unghiei cu o miscare rapida si apoi lucreaza spre exterior.

Asteapta macar jumatate de ora inainte sa te incalti.