Oare un mincinos se va schimba vreodata?

Sa fii mintita de cineva pe care il iubesti si in care credeai ca poti sa ai incredere este foarte dureros si frustrant. Iti iubesti iubitul, asa ca te vezi cum il ierti pentru prima minciuna, poate si pentru a doua sau a treia, inainte sa realizezi ca te-ai implicat intr-o relatie cu un mincinos.

Totusi, pentru ca simti ceva puternic pentru acea persoana, nu este usor sa te desparti de ea, desi asta poate e cel mai bine pentru tine. Rezisti, cu speranta ca lucrurile se vor schimba si el nu te va mai minti. Te justifici stand cu el si spunandu-ti ca e o persoana buna si ca in sinea lui stii ca te iubeste – si ca relatia este minunata si perfecta, exceptand momentele cand minte.

Ce trebuie sa te intrebi cand se intampla asta este: crezi ca o relatie frumoasa este una in care partenerul tau te minte? Este sa fii mintita de un mincinos o idee a dragostei si a respectului?

Cand esti implicata emotional cu cineva, nu este usor sa raspunzi la aceste intrebari logice. Adesea gasesti scuze pentru el, doar ca tu sa te simti mai bine ca stai cu un mincinos care nu te respecta cu adevarat. cand partenerul te minte, este pentru ca nu te respecta si nu e dedicat relatiei, asa cum credeai. Desigur, sunt diferite tipuri de minciuni – mici si mari, dar o minciuna mica e tot o minciuna, indiferent de motiv. Priveste asa: daca partenerul tau te poate minti asa usor despre lucrurile marunte, inseamna ca te poate minti si despre lucrurile importante care conteaza pentru o relatie.

Incearca sa iei atitudine si sa nu accepti asta, pentru ca in timp, din relatie nu va mai ramane nimic adevarat. O relatie inseamna incredere, dragoste si respect. Iar minciuna nu are ce cauta aici!