Facand exercitii in mod regulat si ramanand pe o alimentatie bogata si sanatoasa sunt cele mai cunoscute cai de a iti mentine si mari energia. Dar sa recunoastem: uneori ai nevoie de un plus de energie rapid. Aceste solutii sunt rapide si vor fi ca un shot de Red Bull.

Incarca-ti iPod-ul. Muzica stimuleaza aproape fiecare regiune a creierului. Cand trebuie sa faci aceleasi treburi zi de zi, este usor sa cedezi oboselii, dar melodiile ascultate in surdina combat monotonia si provoaca concentrarea. Pentru un plus de energie, asculta o melodie preferata de la inceput pana la sfarsit, ritmata sa fie!

Sigur ai un video preferat pe YouTube. Rasul se pare ca nu elibereaza endorfinele, dar creste numarul de batai ale inimii si activeaza sistemul muscular, umplandu-te de energie. Cel mai important, un ras care iti forteaza si muschii abdomenului are legatura cu gandurile tale, spun experti in umorul terapeutic.

Acorda-ti un moment de meditare. Poate parea ciudat, dar tacerea poate sa te energizeze. Creierul si corpul raspund continuu la stimuli, ceea ce este obositor. Numai 60 de secunde de tacere inlocuiesc toata energia risipita. Asa ca stai linistita, respira adanc de 5 ori si concentreaza-te pe inspiratie si expiratie, incet.

Fa rost de niste menta. Aromaterapeutii au avut mereu incredere in uleiurile de menta ca stimulente. Acum cercetatorii spun ca inhalarea aromei de menta creste imediat viteza de alergare a atletilor si viteza de dactilografiere a celor care lucreaza in domeniu. Asa ca bucura-te de o infuzie, de un balsam de buze sau de o lotiune de maini cu aroma de menta.