Amuzant sau stanjenitor, probleme de sanatate sau lucruri perfect normale, se intampla! Fara sa vrei. Ceea ce corpul tau face inconstient in timp ce dormi poate sa te faca sa rosesti. De obicei, dai vina pe oboseala sau pe miscarile nocturne inconstiente ale corpului. Dar daca de exemplu, vorbesti despre salivarea din coltul buzelor pe perna, despre sforait, patul ud sau si mai si, ce motive gasesti?

Sforaitul. In America, aproape 37 de milioane de adulti sforaie regulat. Sforaitul este cauzat de ingustarea cailor respiratorii si vibratiile tesutului din nari si gat. Poate fi asociat cu raceala si alergiile, dar poate sa sugereze si prezenta unei probleme mai serioase de sanatate. Verdictul: este o problema comuna, dar daca iti afecteaza somnul grav, consulta un medic.

Salivatul nocturn. Si asta poate sa fie un fenomen normal sau poate aparea in urma unor conditii medicale care cresc nivelul de saliva. Daca se intampla des, trebuie sa afli daca esti supusa riscului de a avea caile respiratorii blocate sau alte probleme. Verdictul: este un obicei normal, dar poate fi asociat cu anumite probleme de sanatate.

Mersul in somn. In mod normal, oamenii sunt semi paralizati in timpul somnului. In cazul in care exista o abatere de la paralizia normala care ne protejeaza in timp ce visam atat pe noi, cat si pe cei cu care dormim, atunci putem deveni periculosi, in mod inconstient, iar cand ne trezim, uitam. Verdictul:  cel mai bine consulta un medic.

Orgasmele nocturne. Legate de asa-zisele „vise umede”, pot aparea atat la femei, cat si la barbati. Este un fenomen normal care apare in timpul vietii noastre. Verdictul: complet natural si normal.

Flatulentele. Se intampla uneori sa te scapi in timpul somnului, depinde de tractul intestinal si de ceea ce mananci. nu este nimic patologic, dar poate fi stanjenitor atat pentru tine, cat si pentru partener, mai ales daca el iti spune. Verdictul: verifica-ti dieta daca ai probleme de acest gen.

Oamenii au nevoie sa stie ceea ce fac in timpul somnului. Asa ca tine minte: daca ai vreo problema care persista in timpul somnului si il deranjeaza si pe partener, este bine sa faci un control medical.