Romantismul este o cina pretentioasa luata in doi, intr-o camera luminata numai de lumanari. Sunt florile intr-o zi obisnuita si un somn in tricoul iubitului tau care miroase a parfumul lui. Este o intalnire la libraria de pe colt si o felie de prajitura cu cirese. Este un mic dejun cu paine prajita, pentru cineva, intr-o dimineata cu o inimioara din unt, topita peste felie.

Ce mai e romantismul? Este inmanatul prosopului dupa ce iese el de la dus si stersul urmelor de apa lasate tot de el, fara a-l certa insa. Este sarutul in ploaie, in zapada, in fata unui rasarit sau a unui apus, la un colt de strada dupa ce abia v-ati cunoscut. Este o sticla de vin si buzele cu gust de vin rosu. Romantismul mai este cand cineva va crede un cuplu, cand nu sunteti. Un bilet de tren catre o locatie deloc speciala, dar unde mergeti impreuna.

Romantismul mai apare cand te trezesti dimineata langa cineva si ii mirosi pielea si iti place, chiar daca ii simti parfumul doar de cateva zile. Este un corp cald care il atinge pe al tau, potriviti amandoi ca un joc de puzzle. Este discutia despre nimic timp de o ora si senzatia ca ati rezolvat un caz misterios din Sherlock Holmes. Este periuta de dinti a lui, alaturi de a ta. Este cravata lasata pe scaunul tau. Este faptul ca stii ca va fi mereu acolo pentru acestte momente simple, cand nu te va parasi si tu chiar crezi in asta.

Romantism se mai numeste cand radeti unul de altul. Cand faceti omleta impreuna si va uitati la filme, de pe canapea, cand ploua afara. Este sexul in dus, fierbinte. Este goliciune si transpiratia voastra. Este teama si nelinistea si caldura. Este pasiunea. Romantismul este modul prin care simti ca e foarte aproape si atunci suna la usa. Apare cand ii auzi pasii pe scari. Este parfumul pe care vrei sa il simta el. Romantism se numeste cand iti cumperi lenjerie intima, doar ca sa o dezbrace el de pe tine.

Dar romantismul are de-a face si cu situatiile ce vin. Nu este cand cineva paraseste. Nu este o cearta la telefon („Arunca-mi lucrurile, nu vin dupa ele”), ci a doua sansa („ne intalnim la cina, sa vorbim despre noi”).

Este mana ta si mana lui. Este un umar pe care sa plangi. Este intelegere, fragila dar puternica. Este sinceritatea, rabdare si dulceata.  Romantismul este atat basmul cat si realitatea.