Cand descoperi o aventura a iubitului tau, esti atacata de soc, de furie si de ameteli. Indiferent cum alegi sa reactionezi, totul in jur pare la fel pentru ca nu esti obisnuita cu vestea. Te vei gasi pierduta din cauza ca ai fost prinsa cu garda jos. Niciodata nu ai crezut ca ti s-ar intampla tie. Si cand se intampla, cum te descurci cu adevarul dureros si cum poti ierta?

Primul lucru pe care il faci cand afli ca partenerul te insala este sa permiti emotiilor tale sa iasa din corp. Daca te abtii din a te exprima, te vei simti si mai rau si vei cauza o gramada de stres psihic si fizic. Odata  ce iti exprimi reactiile instantanee, poti sa te gandesti mai bine si mai rational. Vei incepe sa examinezi relatia, intrebandu-te ce nu a mers bine si daca totusi a fost vreodata asa minunat cum credeai. Vei crea un lant de intrebari la care nu gasesti raspuns si te vei simti mai departe de a le gasi. Trebuie sa iti pui in ordine sentimentele mai intai.

Odata ce emotiile tale au fost exprimate si analizate, este important sa-ti amintesti sa nu oferi acelei aventuri mai multa putere decat merita chiar daca pare a fi sfarsitul lumii. De fapt, nu e sfarsitul lumii dar lumea nu mai e asa cum ti se parea, ceea ce e de inteles. Convinge-te ca aventura iubitului tau nu are de-a face cu dragostea lui pentru tine, si nici ca tu esti de vina in relatie. Ceea ce iti poate sugera acea aventura este ca exista anumite probleme esentiale care trebuie rezolvate. Este normal sa fii furioasa si incapabila sa discuti calm cu partenerul tau, asa ca spune-i asta si lui (fara sa fii violenta). Arata-i ca esti foarte ranita si suparata ca a ales sa te insele in loc sa vorbiti despre probleme si sa le rezolvati impreuna.

Cand esti pregatita, de unde trebuie sa incepi! Va fi greu sa te concentrezi la discutie daca te torturezi singura cu ganduri vizuale ale aventurii iubitului tau. Fa un efort sa ramai puternica si evita gandurile dureroase. Stii ce se intampla intre doua persoane in intimitate asa ca evita sa afli detalii pe care deja le stii si lipseste-te de durere. Scopul este sa gasesti motivele infidelitatii si modalitati prin care sa va contunuati vietile impreuna, intr-o relatie noua si protejata impotriva aventurilor. Buna comunicare va fi cheia revenirii voastre asa ca pune intrebarile potrivite, asculta atent si intelegator, dar gaseste si solutii potrivite pentru a preveni asemenea suferinte in viitor.