Chiar și atunci când crezi că ai grijă de tine în mod corect, în vreme rece, s-ar putea sa nu mnnfolosesti ingrijirea corespunzatoare de care pielea ta are nevoie. Potrivit Academiei Americane de Dermatologie, aerul uscat poate face liniile fine si ridurile mai vizibile, precum și pielea să se usuce și sa devina iritata.

Încercați aceste cinci sfaturi pentru mentinerea sanatatii pielii , odată ce scăderea temperaturii:

Pentru a preveni ca băile și dușurile sa faca pielea uscata mai rău , asigurați-vă că limitati timpul la duș sau baie la 5 sau 10 minute. Fa o baie calduta cu fulgi de ovăz sau bicarbonat de sodiu pentru a calma mâncărimile pielii , și șterge pielea usor cu un prosop .

Spalati-va fata o dată dimineața și o dată pe timp de noapte , precum și după transpirație puternica. Încercați o lotiune de curatare usoara, fara alcool și măști , care sunt “profund hidratante”. Foloseste mai multe unguente, creme si lotiuni hidratante pentru piele. Pentru a pastra umiditatea pielii aveți nevoie pentru a aplica o crema hidratanta în termen de câteva minute după un duș sau baie.Nu uita de protecție solară : protectie solara nu este doar pentru vara .

Soarele iarna combinat cu zapada duce la orbire si poate deteriora pielea. Încercați să utilizați o crema hidratanta care contine SPF .Alegeti un balsam de buze care se simte bine pe buze și are un SPF de cel putin 15 .