Comunicarea este de doua tipuri – verbala si non-verbala. Limbajul trupului este a doua varianta de comunicare, care nu poate fi falsa niciodata. Daca stii sa il citesti, inseamna ca stii si ce se intampla in mintea persoanei respective. Oricine poate pretinde orice in discursul sau, dar gesturile nu mint.

Semnalele de baza ale limbajului trupului:

Ochii: privirea comunica cel mai mult. Mincinosii nu se uita niciodata in ochii tai in timp ce vorbesc sau te vor privi prea mult pentru a te convinge sa ii crezi. In timp ce te asculta, daca cineva se uita in alte parti, inseamna ca se cam gandeste la altceva. Clipitul ochilor inseamna amuzament, iar ochii holbati inseamna ori teama, ori surprindere. Sprancenele coborate si apropiate sugereaza furie, iar cele ridicate usor, tristete.

Picioarele: miscarea rapida a picioarelor, tremuratul lor, balansarea lor inseamna ca persoana este entuziasmata, nervoasa, speriata sau intimidata. Pozitia picioarelor in spatele pozitiei genunchilor sugereaza interes, pe cand relaxarea picioarelor si intinderea lor inseamna dezinteres sau plictiseala. Picioarele incrucisate dau impresia ca persoana in cauza nu doreste vreo conversatie.

Bratele: oamenii cu bratele incrucisate sunt inchisi in sine, feriti de influenta sociala. Daca cineva isi tine bratele in zona cefei, este deschis la discutii si interesat in a asculta, iar daca mainile sunt in buzunare, inseamna ca e relaxat si atras de tine.

Gesturile: daca cineva isi aranjeaza parul cu degetele, poate insemna mandrie. Daca persoana poarta ochelari si si-i aranjeaza mereu pe nas, ridicandu-i des, poate sugera ca nu este de acord cu ce spui. Cand cineva se joaca cu parul lor, e sigur pe el, flirteaza sau se simte neconfortabil, iar daca isi musca buza, anticipeaza ceva.

Se pare ca limbajul corpului reprezinta 80% din comunicare, asa ca foloseste-te de el!