remedii carii

Cariile, numite din punct de vedere tehnic carii dentare, sunt cauzate de o bacterie numită Streptococcus mutans. Această bacterie trăiește în gură și se bazează pe zahăr și alți carbohidrați. În prezența carbohidraților, Streptococcus mutans produce acizi care dizolvă smalțul dinților, cauzând carii.

Dovezi puternice indică faptul că pastele de dinți cu fluor ajută la prevenirea cariilor. Clătirile cu fluor pot oferi unele beneficii suplimentare.

Limitarea alimentelor care sunt bogate în acid fitic, mai ales în etapele inițiale ale remineralizării dinților. Alimentele cele mai bogate în acidul fitic sunt cereale, fasole, nuci, semințe, etc

Consumă cantități mari de vitamine solubile în grăsimi și grăsimi sănătoase din surse cum ar fi ulei de cocos, ulei de ficat de cod fermentat, produse lactate organice grassfed (în special unt), carne, fructe de mare, și ciorbe.

Consumul de legume fierte organice zi de zi, mai ales în supe realizate cu supa de oase de casă.

Păstrarea de zahar în sânge echilibrat poate reduce calciul și fosforul din organism și ambele sunt necesare pentru sănătatea orală.

De organe și carne glandelor pentru a echilibra hormonii și pentru a stimula sistemul endocrin. Carnea, cum ar fi ficatul sunt, de asemenea, mari surse de vitamine solubile în grăsimi.