Un par  frumos este ca o bijuterie pretioasa care iti pune in valoare lookul! Este o mare responsabilitate sa iti mentii bogatia parului. Acest lucru implica o curatare potrivita, imbalsamarea parului si produse de reparare a parului care nu deranjeaza lookul natural al parului tau.

Sampoanele sunt destinate curatarii reziduurilor si a impuritatilor parului, dar folosirea excesiva a samponului poate duce la uscarea uleiurilor naturale ale parului. Este important intotdeauna sa folosesti un sampon care se potriveste tipului tau de par si texturii sale.

Tipurile de par: trebuie sa iti cunosti tipul de par pentru a alege cele mai bune produse.

Pentru parul ondulat: de cele mai multe ori, parul cret sau ondulat este uscat. Sampoanele pe baza de crema sau hidratante, cu faina, unt de shea sau uleiuri sunt foarte bune. Balsamul este obligatoriu.

Parul fin: parul fin poate fi uleios. Asa ca sampoanele pe baza de uleiuri sunt interzise pentru tine. Foloseste balsamul ocazional, daca este nevoie.

Parul tratat: daca parul tau este vopsit sau permanent, ingrijirea extra este necesara. Foloseste sampoane potrivite si recomandate de catre specialisti. Asigura-te ca iti mentii parul hidratat. Balsamurile de par sunt necesare.

Produsele naturale sunt mult mai eficiente:

In ziua de azi, se merge catre o directie eco, iar acest lucru se intampla si cu produsele. Incearca sa folosesti produse naturale si remedii simple pentru a iti mentine parul sanatos. Produsele care contin porumb, faina si orez sunt cunoscute ca fiind bune produse naturale pentru curatarea parului. Nu numai ca iti curata parul, dar iti ofera si proteine naturale sanatoase si esentiale, cat si uleiuri parului tau. Iaurtul este un balsam minunat. Laptele de cocos hraneste parul, facandu-l moale si stralucitor. O lingura de bicarbonat de sodiu cu o ceasca de apa face minuni. Curata parul fara sa provoace daune parului. Ouale sunt, de asemenea, un balsam minunat care ofera si stralucire.

Sfaturi despre samponare si imbalsamare: foloseste putin sampon. Putin inseamna mai mult decat destul pentru curatarea parului. Trebuie sa diluezi putin sampon cu apa plata inainte de folosire. Acest lucru ajuta in distribuirea egala a samponului pe par si cere numai jumatate din cat folosesti de obicei. Incearca sa folosesti sampoane care sunt mai naturale, care au putine ingrediente chimice. Foloseste un sampon delicat daca iti speli parul zilnic. Piaptana-ti parul inainte sa il speli, pentru a evita caderea sau ruperea lui in timpul spalatului.

Nu folosi apa fierbinte pentru a iti spala parul. Acest lucru poate provoca probleme. Apa calda este ideala. Clateste bine pentru a indeparta samponul si reziduurile. Nu folosi prea mult balsam.