Ceaiul verde este indicat pentru mentinerea unei igiene orale adecvate. Acesta contine fluor care are rolul de a preveni aparitia cariilor. Acesta contine inclusiv ingrediente care suprima formarea placii bacteriene si a bacteriilor care cauzeaza respiratia neplacuta.
Regleaza nivelul de colesterol si tensiunea arteriala. Este recomandat consumul a 3 cesti de ceai verde pe zi pentru ca nutrientii si antioxidantii sa previna cele doua probleme de sanatate.
Într-un studiu de 3 ani cu rezultate publicate în noiembrie 2004 in revista International Journal of Cancer, se arata ca femeile cu cancer ovarian care au băut cel puţin 1 ceasca de ceai verde zilnic au avut un risc de deces redus cu 56% fata de cele care nu au baut deloc.
Ceaiul verde isi aduce contributia pozitiva si in diete, deoarece ajuta la arderea mai rapida a caloriilor si favorizeaza digestia. Mai mult, poate preveni caderea dintilor, reducand riscul aparitiei cariilor chiar si cu 50% (deoarece contine fluorina), previne intoxicatiile alimentare si linisteste durerile de stomac.
Ceaiul verde cu iasomie este o sursa naturala de antioxidanti, in special galat epigallocatechin (EGCG).
Ceaiul verde contine o substanta numita teofilina care relaxeaza muschiul, deci ajuta muschii care sustin tubul bronhic sa se relaxeze; astfel se reduce abilitatea astmul de a restrictiona respiratia normala.
Inhibitorul din ceaiul verde este mult mai eficace decat vitaminele C si E care ajuta la protejarea celulelor organismului.
Ceaiul verde distruge bacteriile si virusii care sunt cauza multor probleme dentare. De asemenea, împiedica înmultirea bacteriilor care provoaca halena (respirația urat mirositoare).