Vorbeste cu mainile tale. poate parea ciudat, dar miscarile cu mainile si gesturile in timp ce incerci sa inveti ceva ii pot aminti creierului tau ceva important. Asta inseamna ca memoria vizuala este cea mai buna: de exemplu, daca vrei sa tii minte numele cuiva, noteaza-l imaginar in podul palmei, asa iti vei aminti mai rapid. La fel si cu hartile mentale.

Ia o pastila de relaxare. Invata sa te calmezi si sa nu aduni prea mult stres in creier. Cel mai bun sfat pentru a reduce problemele de memorie este sa reduci stresul. Cercetarile arata ca atunci cand oamenii experimenteaza stresul cronic, partea creierului responsabila de memorii se micsoreaza. Cum sa reduci stresul? Ordoneaza cerintele de la job, elibereaza-ti calendarul social pentru weekend si elimina relatiile negative din viata ta.

Bucura-te de somn. Ai auzit de „a te culca pe o ureche”?  Fa asta pentru ca somnul iti imbunatateste memoria. Somnul e critic pentru memorare. Cel putin 6 ore de somn neintrerupt si apoi expunerea la informatii, te poate ajuta sa iti amintesti mai bine. ideea este totusi sa te duci la somn fara a afla noi informatii – deci nu citit, nu TV, nu sex, nu muzica, daca vrei ca dimineata sa inveti lucruri noi.

Mananca mai multe fructe si legume. Mananca-ti spanacul, morcovii si mazarea – sunt bune pentru memorie. Oamenii care mananca legume multe au un declin al creierului incetinit. In plus, unii nutrienti din acestea pot anula pierderea de memorie. Asa ca mananca mai ales broccoli, varza, varza de Bruxelles, legume verzi in general. De asemenea, mere rosii, afine, vinete si struguri.

Mergi la cursuri de yoga. Ce poate o pozitie cu fata in jos sa faca pentru memoria ta? Multe, spun profesorii de yoga. Meditatia ajuta cunoasterea si aptitudinile esentiale pentru a gandi critic. Exercitiile ajuta creierul si memoria.