Cand vine vorba de samponarea parului, ti se pare simplu: speli, clatesti, repeti. Oare atat? Desi stim ca nu e nevoie de repetare – e o strategie de a face cumparatorii sa foloseasca produsul mai rapid. Dar asta nu e tot. Iata ce trebuie sa mai stii.
Samponul nu este cel mai important produs pentru spalatul parului. Poti cumpara si cel mai scump sampon de pe piata, daca nu il folosesti corect, degeaba. Masarea scalpului este cea mai importanta parte.
Remediile naturale nu sunt neaparat mai bune. Doar pentru ca un sampon contine un ingredient natural nu inseamna ca e destul. Lamaia, de exemplu, poate irita scalpul si foliculul de par. Menta si mentolul au efect de calmare, pot potoli reactiile alergice. Samponul a fost totusi, facut de un profesionist.
Nu te astepta la rezultatele din reclame. Volumul parului din reclame nu va fi niciodata ca cel real. In reclame lucreaza stilisti profesionisti talentati care ofera stralucire si volum parului cu anumite produse.
Mai putin inseamna mai mult. Prea mult sampon pe par poate crea multa spuma care nu ajuta deloc. Nu mai poti masa samponul bine pe scalp si par. Deci prea multa spuma are efect advers.
Blondeleau nevoie de sampon care le curata parul. Daca ai parul trata chimic cu o nuanta de vopsea deschisa, trebuie sa folosesti mai mult sampon care curata parul. Parul decolorat sau deschis la culoare poate deveni foarte poros, ceea ce face ca tonurile nedorite de gaben sa fie absorbite din mediu – fixativ, transpiratie, smog, mineralele din apa de dus. Foloseste samponul saptamanal pentru a dizolva reziduurile si pentru a neutraliza tonurile nedorite.
Parul tau nu se obisnuieste cu samponul, in timp. Daca observi ca samponul nu mai are aceleasi efecte ca inainte, nu da vina pe el. Parul se schimba odata cu sezonul, asa ca pot aparea diferente in textura. Sau daca nu clatesti foarte bine, s-ar putea sa se adune reziduurile in par. Nu are de-a face cu samponul. Nu iti schimbi demachiantul, de ce ti-ai schimba samponul?