ceai verde

Ceaiul verde, originar din China și India, a fost consumat și lăudat pentru beneficiile sale de sănătate de secole la nivel global, dar a câștigat doar recent popularitate în restul tărilor. Ceaiul este considerat cea mai consumată bautură din lume dupa apă, cu toate acestea 78% din ceaiul consumat la nivel mondial este negru și doar aproximativ 20% este verde.

Toate tipurile de ceai, cu excepția ceaiului din plante sunt preparate din frunzele uscate ale Bush Camellia sinensis. Nivelul de oxidare a frunzelor determină tipul de ceai.

Ceaiul verde este facut din frunzele oxidate și este tipul cel mai puțin prelucrat de ceai și de aceea conține cei mai mulți antioxidanți și polifenoli benefici.

Ceaiul verde a fost folosit în medicina tradițională chineză și indiană pentru a controla sângerarea și să vindece ranile, digestia, pentru a îmbunătăți inima și de sănătatea mintală și de a reglementa temperatura corpului. Studii recente au demonstrat că ceaiul verde poate avea potentiale efecte pozitive pe orice, de la pierderea în greutate la tulburări hepatice și diabet de tip 2.

Neindulcit, ceaiul verde este o calorie băutură zero. Cofeina conținută într-o ceașcă de ceai poate varia în funcție de durata de timp și cantitatea de ceai infuzat.

Ceaiul verde devine din ce în ce mai populare. In general, ceaiul verde conține o cantitate relativ mică de cofeina (aproximativ 20-45 miligrame pe 8 cană), comparativ cu ceaiul negru, care conține aproximativ 50 de miligrame și cafea cu 95 de miligrame pe ceașcă.

Ceaiul verde este considerat unul dintre cele mai sănătoase băuturi din lume și conține cea mai mare cantitate de antioxidanți din orice ceai. Produsele chimice naturale numite polifenoli din ceai sunt ceea ce sunt considerate a furniza efectele sale anti-inflamatorii și anti-cancerigene.

Epigallocatechin-3-galat (EGCG) este polifenol cel mai studiat și bioactive în ceai și sa dovedit a fi cele mai eficiente la eliminarea radicalilor liberi.

Ceaiul verde este de aproximativ 20% până la 45% polifenoli din greutate, dintre care 60% ​​până la 80% sunt catechine, cum ar fi EGCG.