Dulceata naturala a pepenelui iti da satisfactia unui desert fara a iti da peste cap talia si te face sa nu mai apelezi la zaharine, la siropuri sau miere, care au calorii si putini nutrienti. Pepenii pot veni in diferite forme, culori, dar au aceeasi pulpa hranitoare si un gust incredibil. De aceea e greu sa spui nu pepenilor. Iti ofera o doza decenta de fibre, care iti satureaza stomacul si iti limiteaza foamea.

Beneficii. Pepenele este bogat in potasiu, care iti controleaza presiunea arteriala ridicata, iti regleaza bataile inimii si poate preveni atacurilede cord. De asemenea, ajuta la evitarea pietrei la rinichi. Pepenele este si bogat in vitamina C si beta-caroten. Beta-carotenul si vitamina C previn bolile de inima, cancerul si alte boli cronice. Pepenii sunt si surse de licopen – un antioxidant extrem de benefic pentru sanatatea noastra, regasit in cea mai mare concentratie in pepene, care scade riscul de aparitie a cancerului la prostata, sani, cancerul de colon sau de plamani. Fructul acesta este si o sursa pretioasa de aminoacizi, importanti in diviziunea celulara, in cicatrizarea ranilor si in inlaturarea amoniacului din organism.

Pepenii rosii contin vitamine si minerale: vitamina A – pentru sanatatea ochilor si vitamina B6 benefica pentru producerea serotoninei, a melatoninei si dopaminei din creier, combatanti ai anxietatii si panicii.

Unii oameni adora pepenele usor racit sau la temperatura camerei, dar ei au gustul cel mai bun cand sunt reci. Un desert incredibil iti poti face din bucati de pepene galben si rosu si putina menta presarata deasupra.

Pepenele este recomandat cu tarie in diete.